تفاوت آنفلوانزا و سرما خوردگی

۱۱۱۱۱تفاوت آنفلوآنزا و سرماخوردگی

آنفلوآنزا و سرماخوردگی با این که علائمی مشابه هم دارند، ولی تفاوت هایی هم دارند که ما در این مقاله به انها می پردازیم.

سرماخوردگی چیست؟

در مورد سرماخوردگی باید گفت که بالغین ۲ تا ۴ بار در سال و کودکان ۶ تا ۱۰ بار در سال، سرما می خورند. اصولا افرادی که دارای سیستم ایمنی ،ضعیف هستند زودتر سرما می خورند.

ویروس، عامل ایجاد سرماخوردگی است. سرماخوردگی با آنتی بیوتیک درمان نمی شود، بلکه باید صبر کرد تا خودش خوب شود.

اگر شما با یک فرد سرماخورده دست بدهید و سپس همان دست را به چشم، دهان و یا زخم باز خود بزنید، ویروس را به داخل بدن خود وارد کرده اید. همچنین ممکن است با تنفس هوای آلوده، قطرات محتوی ویروس را وارد بدن خود کنید.

سرفه، گرفتگی صدا ، اشک ریزش، خستگی و گاهی تب خارش چشم، آب ریزش بینی از علائم سرماخوردگی می باشند. این علائم ۷ تا ۱۰ روز طول می کشند.

برای درمان، بهتر است مایعات زیادی بنوشید و استراحت کنید. اگر بعد از ۱۰ روز خوب نشدید، نزد پزشک بروید.

 

آنفلوآنزا چیست؟

آنفلوآنزا هم شبیه به سرماخوردگی می باشد، اما علائم آن شدیدتر است. ویروس آنفلوآنزا در اواخر پاییز تا اوایل بهار زیادتر است. ویروس ها انواع مختلفی دارند و بوسیله قطرات دهان و یا بینی پخش می شوند. اگر شخص مبتلا به آنفلوآنزا، عطسه یا سرفه کند، ویروس در هوا پخش می شود.

آنفلوآنزا از روز اول با علائم شروع می شود و روز پنجم ما متوجه بیماری خود می شویم. جالب است بدانید که  ازروز اول تا پنجم، ویروس می تواند پخش شود.

علائم آنفلوآنزا، عبارت است از تب، سردرد، درد بدن، احساس خستگی، گرفتگی صدا و علائم شبیه سرماخوردگی. افرادی که دچار آنفلوآنزا شده اند، غالبا نمی توانند فعالیت های روزمره خود را انجام بدهند.

آنتی بیوتیک برای درمان این بیماری مفید نیست. تزریق واکسن آنفلوآنزا و مصرف برخی داروها برای کوتاه کردن مدت بیماری خوب است. ولی بهترین کار، خوب استراحت کردن است، زیرا آنفلوآنزا بیماری مسری می باشد و از تماس با افراد باید دوری کرد. برای بهبود این بیماری باید مایعات زیادی نوشید؛ خوب خوابید؛ غذاهای سالم خورد

تب معده چیست؟

مردم تفاوت سرماخوردگی، آنفلوآنزا و تب معده را نمی دانند و گاهی گیج می شوند.

تب ناشی از آنفلوآنزا بوسیله ویروس ایجاد می شود و مشکلات تنفسی رخ می دهد.

تب معده بوسیله ویروس و در اثر مصرف غذاهای فاسد و آلوده، عوارض برخی داروها و دیگر بیماری ها به وجود می آید و دستگاه گوارشی را تحت تاثیر قرار می دهد.

تب معده دارای علائمی مانند اسهال، تب، دل درد ، خستگی و تهوع است. این بیماری نیز با آنتی بیوتیک درمان نمی شود. اما بهترین درمان، جلوگیری از کم آبی بدن است. اگر تهوع دارید، بهتر است ۱۵ دقیقه صبر کنید تا معده شما استراحت کند و آرام بگیرد. بعد آب و یا مایعات دارای الکترولیت مثل محلول او آر اس را هر ۵ تا ۱۰ دقیقه یک بار مصرف کنید تا از پر شدن معده و ایجاد حالت تهوع جلوگیری کنید.

بعد از چند ساعت که مایعات نوشیدید، بیسکوییت، نان تست شده و برنج را امتحان کنید. این یکی از بهترین رژیم ها برای افرادی که دارای تب معده هستند، می باشد. از مصرف مواد چرب و یا تند دوری کنید، زیرا ممکن است حال شما را بدتر کنند. کودکان هم باید از نوشیدن آبمیوه های صنعتی و نوشابه دوری کنند تا حالشان بدتر نشود.

 

اگر علائم زیر پیدا شد، حتما نزد پزشک بروید:

– استفراغ خونی

– مقدار زیادی خون در مدفوع

– بیهوش شدن وقتی که ایستاده اید

گیجی

– درد شکمی شدید

– کودکی که به سختی می خوابد و بیدار می شود

– تب بالای ۳۸ درجه سانتی گراد

– از دست دادن آب بدن

– تهوع بیشتر از ۲ روز متوالی

جلوگیری از این بیماری بسیار مشکل است. اما بهترین کار، شستن دست ها و بعد از آن، داشتن لیوان و بشقاب، قاشق و چنگال خصوصی است.

گردآورنده: حسین زاده پایه سوم

دیدگاهتان را بنویسید

اطلاعیه

پشتیبانی